KREASI PENGOLAHAN ABON JANTUNG PISANG

 Abstract views: 411 ,  downloads: 253
  • Aisyah .

Abstract

Basically, banana inflorescence is a part of banana trees that useless. Despite it's cheap price the banana inflorescence have benefits as a healthier food ingredients due to the high fiber and low fat content. The texture of abon also good for elder people and children. The purpose of this study is to invite people to utilize banana inflorescence as a high protein food ingredient.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Budiyono. S. C., Prayitno. L. L., Retnani. D., Suhari., Rahayu. E. M., Prayitno. S. H. (Eds). 2016. Pedoman Penulisan Proposal, Skripsi, dan Artikel Ilmiah. Surabaya: FKIP UNIPA Surabaya.

Farhana. 2013. Pemanfaatan Jantung Pisang Kepok Kuning (Musa Paradisiaca) Tepung Kedelai Dan Tepung Tapioka Sebagai Bahan Tambahan Pada Bakso Daging Sapi. Skripsi. Surakarta: Universitas Muhammadiyah Surakarta.

Mamuaja. C. F., Aida. Y. 2014. Karakteristik Gizi Abon Jantung Pisang (Musa P.) Dengan Penambahan Ikan Layang (Decapterus Sp). J. Ilmu dan Teknologi Pangan. Vol. 2 No. 1.

Mamuaja. C. F., Aida. Y., Agustin. A. T. 2014. Pemanfaatan Jantung Pisang (Musa Paradisiaca) Dengan Penambahan Daging Ikan Layang (Decapterus Sp.) Pada Pembuatan Abon. J. Ilmu dan Teknologi Pangan. Vol. 2 No. 1.

Novitasari. A., Ambarwati. A., Lusia. A., Purnamasari. D., Hapsari. E., Ardiyani. N. D. 2013. Inovasi Dari Jantung Pisang (Musa Spp.). Jurnal KesMaDaSka - Juli 2013.

https://ramesiamesin.com/manfaat-abon-jantung-pisang/. Diakses pada 15 Februari 2017 pukul 20.39.

Published
2017-08-01
Section
Artikel